wtorek, 8 grudnia 2015

Dynia z brukselką i soczewicą

Słuchałam audycji "Świat według blondynki" i tam Beata Pawlikowska podała przepis na danie przygotowywane wg pięciu przemian. Jest to coś wspaniałego,  wiec polecam serdecznie.
  • O zagotuj 1 szklankę wody
  • Z dodaj  1 marchewkę i 2 garści brukselki
  • M dodaj  3 liście laurowe, 5 ziel angielskich, 1/4 łcz mielonego pieprzu, 1 łcz kminku, 1 łcz rozmarynu
  • W dodaj  1/2 ł soli, 6 ł soczewicy (po równo wszystkich kolorów, jakie masz)
  • D dodaj  1/2 pęczka natki i 1/2 pomidora
  • O dodaj  1/4 łcz kurkumy i wodę, aby pokryła warzywa na 1,5 cm
  • Z dodaj  1/2 dyni hokkaido, 1 paprykę i 1 garść nasion dyni
Po dodaniu każdego żywiołu zamieszaj i gotuj co najmniej 1 minutę. Przed podaniem gotuj około 20 minut.
PS.
 A przed przygotowaniem wyglądało tak niewinnie ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz